Tim Penny Architecture + Interiors

Rokeby High School Science Facility Upgrade

About the Project:

Rokeby High School - Bayview College

The Rokeby High School Science Labs were unchanged from when they were originally built in 1980.  They were highly compartmentalised internal spaces with no external windows, very limited use, and in need of updating.  The project was a complete redesign of the science facility in conjunction with dynamic and engaged school project team.  The brief was to provide contemporary spaces for a contemporary curriculum with sufficient flexibility to accommodate requirements for the next 20 years.   The design opened up the building perimeter for natural light and outlook, and replanned the spaces for flexible science delivery with careful attention to material selection, natural light and ventilation, acoustics and building services.  Integral with the new science areas is also a new STEAM facility, which is a central hub facilitating multi disciplinary engagement with Art, Design, Materials, Technology, Science and Mathematics.  The result has been very successful engagement with learning providing better educational outcomes.